AKTUELLT

Utställning

Måleriet som utforskande och uppfinnande; tio år av äventyr.

 

En av grunderna är hantverket: dels olika tekniker jag utforskat och dels sådant jag uppfunnit själv. Visar nu måleri i akryl och olja, och som nykomling på utställning: olja med kallt vax – en spännande, lekfullt experimenterande teknik, tillsvidare relativt okänd i Sverige/Norden, som jag gärna vill berätta om och inspirera till att prova. Samt till sist, en avdelning med min egen organiska keramik, som tagit flera steg framåt den senaste tiden.

 

Hoppas vi ses i galleriet någon av dagarna 31 augusti – 3 september!

Inbjudan Nyansen Galleri 67.jpg

Intervju i tidningen Ruotsin suomalainen, med anledning av utställningen i Stockholm. Texten finns under fliken Mer, i original samt översatt till svenska.

Givande vernissagekväll i tisdags 6 februari i Finlandsinstitutets fina lokaler på Snickarbacken i Stockholm. Invigningstal av institutets direktör Anders Eriksson.

Tack till alla er som kom och förgyllde kvällen!

Utställningen visas t.o.m. 1 juni 2018. Öppet tis 10-18, ons-tor 12-18, fre-lör 11-15. Mer info www.finlandsinstitutet.se

Vernissage i Stockholm - Finlandsinstitutet på Snickarbacken 4

tisdagen den 6 februari kl 18.30-19.45

I huset pågår samtidigt annat intressant: utställningen We love Woods i galleriet samt ett anknytande seminarium, båda två inslag i Stockholm Design Week. Fritt inträde.

Utställningen pågår sedan t.o.m. 1 juni 2018. Öppettider i annonstexten här ovanför. Jag kommer att finnas på plats en del dagar - bla.a. 21 april i samband med Finntastic-festivalen (ett inslag i Stockholms Kulturnatt) - hör gärna av dig om du planerar ett besök så hoppas jag att vi kan ses!

Min utställning finns i institutets bibliotek, som har en sedan länge väl etablerad tradition av att låta ord och bild berika varandra.

 

www.finlandsinstitutet.se

Spännande utmaning att hänga 74 verk i de höga salarna med hundraåriga fönster och tusentals böcker i höga hyllor.

Utställning_Galleri_Upsala_2019_Inbjudan